NL | EN
 

We geven je alle aandacht!

Paulien Buijsman

Fysiotherapeut en manueel therapeut

Ik vind het belangrijk om mensen inzicht in hun lichaam te geven

Ik wilde vroeger danseres en choreografe worden, maar ik moest stoppen met de Dansacademie door veel blessures. Via een snuffelstage kwam ik op de fysiotherapieafdeling van het VUmc terecht en dat vond ik geweldig: fysiotherapie heeft alles met beweging te maken, met anatomie en medische kennis. Ik vind het boeiend om de bewegingen te analyseren van de mensen die met hun klachten bij ons komen.

Manuele therapie

Na mijn opleiding fysiotherapie heb ik manuele therapie gedaan. Manuele therapie heeft me veel meer kennis gegeven over de wervelkolom en de gewrichten. Ik ben nieuwsgierig hoe het zit met het zenuwstelsel, dat alle functies in het lichaam aanstuurt. Ik beheers nu meer technieken om mensen te behandelen, om blokkades op te heffen.

Zorgen wegnemen

De behandeling is altijd een samenspel tussen de patiënt en mij. Ik geef informatie en advies, ik behandel en leg goed uit waarom iets nodig is.  Maar de patiënt moet er zelf mee aan de slag. Ik vind het heel belangrijk dat mensen inzicht in hun lichaam hebben. Dat helpt al, ik kan daardoor zorgen wegnemen.


Vertrouwen

 Als ik mensen aanraak tijdens de behandeling, geeft dat een vertrouwd gevoel en dat kan aanleiding zijn om veel te vertellen. Zo bouw je samen een band op. Mensen vertellen verbazingwekkend veel. Dat is een mooi aspect en dat maakt me zelf ook wijzer.

 

Bewegingen aanpassen

Ik behandel ook vaak dansers. Ik weet uit eigen ervaring onder welke omstandigheden ze moeten presteren en welke blessures ze kunnen oplopen. We bekijken de bewegingen en passen die zo nodig aan, zodat de dansers op een verantwoorde wijze door kunnen trainen.

 

Aandacht voor zwangeren

Verder heb ik ervaring met het behandelen van zwangere vrouwen. Ik heb allerlei cursussen gevolgd, onder meer bij het Spine & Joint Centre in Rotterdam, zodat ik vrouwen met zwangerschapsgerelateerde klachten kan begeleiden en behandelen.

 

Speciale kennis van:

- algemene fysiotherapie

- manuele therapie

- dansante fysiotherapie

- fysiotherapie tijdens of na de zwangerschap

fysiotherapie bij schouderklachten