NL | EN
 

We geven je alle aandacht!

Fysiotherapie tijdens of na de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap krijgt u te maken met sterke hormonale veranderingen. Er komt meer speling in uw bekkengewrichten. Dit is nodig om tijdens de bevalling het geboortekanaal te kunnen vergroten. Het kan zijn dat het bekken uit balans raakt. Dit veroorzaakt pijn en verstoort het uitvoeren van bewegingen zoals bijvoorbeeld lopen, lang zitten, lang staan, opstaan en het omdraaien in bed. 

Bekkenbalans

Wij helpen u om de gewrichten weer goed te laten functioneren en de balans tussen botten, banden en spieren te herstellen. Zo verdwijnt de pijn. Als u dagelijkse houdingen en activiteiten op een goede manier uitvoert, behoudt u de bekkenbalans.

Inzicht vermindert pijn

Fysiotherapeute Paulien Buijsman werkt graag met zwangere vrouwen. “Ze zijn blij, want ze krijgen een kind, maar tegelijkertijd worden ze belemmerd door de pijn. Ik leer ze hoe ze met hun klachten om kunnen gaan in het dagelijks leven. Dat scheelt enorm.” Paulien geeft gerichte oefeningen en de zwangere vrouwen kunnen de zwangerschap weer aan.

Goede band

Paulien: “Ik krijg veel geboortekaartjes. Soms beginnen de klachten al vroeg in de zwangerschap dus we krijgen een goede band. En helaas komen de klachten vaak terug bij volgende zwangerschappen en zien we elkaar weer.”