NL | EN
 

We geven je alle aandacht!

Fysiotherapie voor ouderen

Mensen worden gemiddeld steeds ouder. Ook stellen we steeds hogere eisen aan de kwaliteit van leven. We willen zo lang mogelijk een actief leven leiden met zo veel mogelijk zelfstandigheid. 

Klachten en kwalen

Veel voorkomende klachten bij ouderen zijn slijtageklachten van de gewrichten en de ontkalking van het skelet (osteoporose). Vaak zijn er gelijktijdig andere kwalen, zoals diabetes, hart- en vaatziekten en aandoeningen aan andere organen. Ook komen op hogere leeftijd neurologische aandoeningen zoals de Ziekte van Parkinson of hersenbloedingen vaak voor.

Specifieke behandeling

Elke ouderdomskwaal vereist een specifieke behandeling. Wij behandelen en trainen al jaren senioren in een professionele en prettige omgeving.

Vertrouwen opbouwen

Fysiotherapeut Frank gaat ook naar ouderencentra toe om mensen te helpen hun dagelijkse activiteiten vol te houden. Zo geeft hij fysiotherapie in ouderencentrum De Uylenburg. “De mensen zijn meestal goed gemotiveerd omdat ze hun beperkingen niet erger willen laten worden. Ik wijs ze op wat ze kunnen, ze willen ervoor werken.”
Frank scheelt soms wel vijftig jaar in leeftijd met de ouderen. “Maar ze zien mij als de fysiotherapeut die weet wat goed voor ze is. Vertrouwen opbouwen is heel belangrijk. Zonder vertrouwen is de kans op herstel veel kleiner.”