NL | EN
 

We geven je alle aandacht!

Frank Looij

 

Fysiotherapeut en sportfysiotherapeut

We bepalen een doel waarbij we allebei een goed gevoel hebben

Als kind deed ik veel aan atletiek en kwam ik bij een fysiotherapeut die allerlei spannende en interessante dingen vertelde. Ik droomde dat ik zelf zo aan de slag zou gaan met jonge, actieve mensen met lichte sportklachten. Dat beeld is sterk veranderd: ik werk nu met mensen van alle leeftijden en met allerlei klachten, licht en zwaar. Die diversiteit maakt het alleen maar interessanter, maar mijn liefde voor sport is altijd gebleven, ik probeer zelf ook zo veel mogelijk te bewegen. 

Goed voelen bij doel

Samen met de patiënt bepaal ik het doel van de behandeling. We moeten ons allebei goed voelen bij dat doel. Er is altijd resultaat te behalen, zowel bij mensen met een relatief kleine, simpele klacht als bij mensen met complexe klachten. Bij iemand met Parkinson gaat het bijvoorbeeld niet om volledig herstel, maar om zo veel mogelijk dagelijkse dingen te kunnen blijven doen.

Alles komt hier voorbij

Ik ben sportfysiotherapie gaan studeren om nog meer inzicht in de klachten van sporters te krijgen. Alles komt hier voorbij via klachten en blessures van de patiënten. Er komen bijvoorbeeld veel hardlopers bij me, ik kan precies zien wanneer de Van-Dam-tot-Dam-loop eraan komt of net geweest is. Of de start van het voetbalseizoen, de winterstop, het hockeyseizoen. 

Snel weer het veld op

Sporters willen dat ik ze zo snel mogelijk weer op het veld of in de zaal zet. Dat maakt het uitdagend, de tijdsdruk is groter. Sporters moeten regelmatig afgeremd worden. Uiteindelijk probeer ik ze in te laten zien dat luisteren naar mijn adviezen verstandig is.

 

Luisteren

Ik ben rustig en kan goed luisteren en uitleggen. Soms moet ik streng zijn, ik probeer dat te vermijden door de patiënt heel duidelijk te maken wat het beste is en waarom.

Prettige samenwerking

Het is prettig om in een kleine praktijk te werken, we hebben dezelfde kijk op het werk en vullen elkaar aan. We willen alle drie hetzelfde: samen met de patiënt het probleem duidelijk in kaart brengen en vervolgens op een zo actief mogelijke manier aan de slag gaan.”

 

Speciale kennis van:

- algemene fysiotherapie

sportfysiotherapie

- looptraining bij etalagebenen (claudicatio intermittens)

- kinesiotaping

- fysiotherapie bij schouderklachten

- fysiotherapie voor ouderen